Vyrshec

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Vyrshec
принтирай

Забележителности в и около Vyrshec | BgVakancia.com

1 от 4 снимки
Вършец
Град Вършец е разположен в подножието на връх Тодорини кукли, в северните склонове на Стара планина, всред голяма долина по поречието на река Ботуня. Градчето е известно сред народа като селище, което има здравословен климат и минерални извори, открити и използвани още от римляните. Често посетителите избират точно него като дестинация, защото там се предлага и лечение на сърдечно-съдови, нервни, ревматични, ставни заболявания и др.
1 от 3 снимки
Пещера "Елата" - Зимевица - 52.8 км., 68 минути с кола
Пещерата се намира в Понор планина, която е част от Стара планина. В нея има наличие на сталактити, сталагмити, каменни лилии, синтрови езерца, свещници. Интересен факт е, че има синтрови езерца, чиито дъна са кристално чисти, изпълнени с разнообразни бисери и каменни лилии. Пещерата е малка, но много красива. Дължината й е 123 метра.
1 от 1 снимки
Етнографски музей - Берковица - 20.3 км., 26 минути с кола
Етнографският музей в гр. Берковица представя бита и обичаите на местното население. Посетителите могат да видят експонати, които датират от периода на турското робство, когато Берковица е била развито занаятчийско селище.
1 от 3 снимки
Водопад "Скакля" - Бов - 41.6 км., 57 минути с кола
Водопадът е висок 120 метра и е изключително красив. До него се достига, вървейки от село Бов по Вазовата екопътека, която е достъпна за туристите. Гледката е възхитителна, а мястото всява едновременно спокойствие и вълнение у посетителите.
1 от 5 снимки
Пещера Темната дупка - Лакатник - 36.9 км., 52 минути с кола
Дължината на пещера "Темната дупка" е 5600 м., което я прави една от най-дългите пещери в Стара планина. Това и отрежда и 4-то място сред най-дългите пещери в България. Входът ѝ се намира върху Лакатнишките скали, на 27 м. над течението на река Искър. Пещерната система е на три етажа и се състои от няколко разклонени галерии, свързани помежду си. Във вътрешността на пещерата има дълбоки и дълги езера, като най-дълбоко е "Пепи" - 3 метра, а най-дълго е "Дългото езеро" - 80 метра. В близост до Жековото езеро, пък се появява подземна река, която тече по най-долния етаж на пещерната система. В Темната дупка се срещат почти 20% от всички установени в България троглобионти (пещерни организми). От тях най-известният е Protelsonia lakatnikensis.
1 от 7 снимки
Пещера "Леденика" - Враца - 37.5 км., 51 минути с кола
Пещерата "Леденика" е една от най-красивите и големи пещери в България. През зимата тя зашеметява туристите със сякаш изваяната си ледена украса. Ето защо тя получава това име. Пещерата се намира в северозападния край - Стрешерски дял на Врачанската планина. Температурата в нея е от -7° C до -15° C, а във вътрешността тя достига до 8° C. "Леденика" предоставя на посетителите уникални гледки, които могат да бъдат наблюдавани в "големия хол" - така нареченото Предверие, Плъзнята - пещерния коридор, Малката зала и в една от най-интересните зали - Малката пропаст. В Малката пропаст има застинал каменен водопад, който днес може да бъде разгледан отблизо. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 2 снимки
Връх "Околчица" - Враца - 40.5 км., 45 минути с кола
Връх "Околчица" има важно значение в исторически и духовен аспект. Той пази геройския дух на смелите българи. На 2 юни 1876 г. именно на него се води последната битка на Ботевата чета. Канара с издълбан надпис в падината Йолковица обозначава лобното място на Ботев. На върха е издигнат паметник в негова чест.
1 от 1 снимки
Монтана - 33.6 км., 36 минути с кола
Град Монтана се намира на около 30 км. от границата ни със Сърбия. Интересни забележителности там са Римските терми и археологическият музей. Най-приятна за разходка е старата част на града - квартал Монтанско бърдо (Баира).
1 от 3 снимки
Връх Ком - Монтана - 47.5 км., 79 минути с кола
Четвъртият по големина връх в Западна Стара планина е именно връх Ком. Височината му е 2016 метра. Внушителната гледка от върха е вдъхновила писателя Иван Вазов за написването на стихотворението "На Ком". В негова чест в близост до котата при върха е поставена каменна плоча с барелеф на писателя и стихове от "На Ком". От връх Ком е началото на маршрута „Ком - Емине“ - българската отсечка на европейския туристически маршрут Е-3. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 4 снимки
Врачанска екопътека - Враца - 39 км., 75 минути с кола
Маршрутът отнема около 2 часа. Той стартира от село Згориград и стига до хижа Пършевица. Пътеката е добре укрепена и е лесно проходима. Тя се извива покрай река Лева и минава в близост до прекрасния водопад Боров камък. Чудна природа с непознати растителни видове и успокояващ звук на ромоляща вода, това очаква всеки турист, който върви по Врачанската екопътека.

Настаняване в Vyrshec | BgVakancia.com

Къща за гости Вила Венеция Тип: Къща за гости във Вършец
Цени от: 30 лева за Двойна стая
Брой наематели: 9
За резервации: +359 879 969 216
Спа хотел Ата Тип: СПА хотел във Вършец
Цени от: 70 лева за Единична стая
Брой наематели: 150
За резервации: +359 882 099 900
Къща за гости Гарата Тип: Къща за гости във Вършец
Цени от: 25 лева за Двойна стая
Брой наематели: 16
За резервации: +359 888 421 106
Къща за гости Вършец Тип: Къща за гости във Вършец
Брой наематели: 16
За резервации: +359 879 00 13 51
Къща за гости Маргаритка Тип: Къща за гости във Вършец
Цени от: 100 лева за Къща
Брой наематели: 6
За резервации: +359 887 508 554
Къща за гости Белия гълъб Тип: Къща за гости във Вършец
Цени от: 13 лева за човек в Двойна стая
Брой наематели: 14
За резервации: +359 884 226 822


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори