Gorno Kraishte

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Gorno Kraishte
принтирай

Забележителности в и около Gorno Kraishte | BgVakancia.com

1 от 2 снимки
Калето - Мездра - 26.2 км., 33 минути с кола
Крепостта е разположена върху скален масив с височина от 230 метра. Твърди се, че върху римската крепост е бил изграден византийски отбранителен пункт в миналото. Днес могат да се наблюдават само останки от крепостните стени, изградени през Римската и Византийската епоха и Bългарското средновековие. Тези останки представляват най-добре запазената във височина укрепителна система след тази на град Хисар, по нашите земи. При разкопките именно там е разкрита и една от най-добре запазените във височина на територията на цяла България отбранителна кула от времето на Римската епоха.
1 от 1 снимки
Манастир "Свето Преображение" - Скравена - 33.1 км., 37 минути с кола
Манастирът "Свето Преображение" е известен още като Скравенски манастир. Той се намира в местността Баткун в Лакавишкия рид на Западния Предбалкан. Той е основан по време на Втората българска държава, неколкократно разрушаван и възобновяван. Има съхранени части от стенописи, останали от стария храм и жилищна сграда. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Паметник-костница на Ботевите четници - Скравена - 32.3 км., 35 минути с кола
Скравена е място с героично минало. В него се намира паметник-костница на Ботевите четници. Костницата съхранява черепите на десет Ботеви четници от групата на Георги Апостолов, намерили смъртта си при разгрома на четата в Рашов дол край Ритлите, на 2 юни 1876 година. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 2 снимки
Черепишкия манастир - Лютиброд - 35.5 км., 43 минути с кола
Духовната обител е възникнала през 14-ти век в подножието на скалиста местност край река Искър, където има издълбани пещери. Черепишкият манастир е играел важна роля по времето на Иван Шишман, бил е разрушаван и опожаряван неколкократно от турците, защото е бил истинска крепост на българщината. Този храм има дълга, драматична и кървава история. Интересно място е дървената тераса, където Иван Вазов е написал разказа си "Една българка". Черепишкият манастир съчетава български дух от миналото, история и красота.
1 от 3 снимки
"Ритлите" - Лютиброд - 35.5 км., 42 минути с кола
"Ритлите" представляват скални образувания, които са разположени от двете страни по дължината на река Искър. Предполага се, че тази забележителност датира от преди 120 милиона години. Името на природното чудо произлиза от това, че скалите много приличат на огромни ритли на каруца. От дясната страна се простират до местността Шишманица, а от лявата страна се издигат до историческата местност Рашов дол. Изключително трудно и сякаш невъзможно е изкачването през гората до самия връх на "Ритлите", но гледката е невероятна и спираща дъха.
1 от 2 снимки
Проходна пещера - Луковит - 43.6 км., 50 минути с кола
Пещерата удивлява посетителите още от пръв поглед. Тя е обявена за природна забележителност през 1962 г. Етимологията на името “Проходна” може би идва от двата противостоящи й входа – Малкият (35-метров) и Големият, който е с дължина 45 метра. Те се явяват и началото и краят на естествен скален мост. А помежду си са свързани от пътечка, минаваща през цялата пещера. Проходна пещера е уникално творение на природата, което заслужава да се посети от всеки един турист.
1 от 2 снимки
Правец - 50.6 км., 49 минути с кола
Правец е малко градче, което има интересна и богата история. Счита се, че първите обитатели на селището са представители на античното тракийско племе трибали. Днес голяма част от миналото на Правец до 19-ти век се пази в Историческия музей. В него могат да се наблюдават постоянни и временни изложби. Музеят разполага с голямо разнообразие от снимки, църковни книги и ръкописи, предмети на бита, различни накити, украшения и вещи открити при разкопки и т.н. Църквата "Св. Анастасий" е друга туристическа забележителност, която заслужава внимание. Тя е построена през 1853 година. С построяването на модерния комплекс Правец Голф&СПА. градът се превръща търсена дестинажия за голф туризъм. В близост до града (на 2-3 км.) се намира манастир Правец.

Настаняване в Gorno Kraishte | BgVakancia.com

Тържишки (Струпчански) манастир Тип: Манастир в Горно Краище
Брой наематели: 16
За резервации: +359 9123 2053;


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори