Gorna Ribnica

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Gorna Ribnica
принтирай

Забележителности в и около Gorna Ribnica | BgVakancia.com

1 от 4 снимки
Рилски езера - Паничище - 76.1 км., 91 минути с кола
Рилските езера са с ледников произход. Разположени в един от най-красивите и привлекателни райони на България - в Дамгския дял на Северозападна Рила. Те се намират на 2000-2500 метра надморска височина. Най-известни сред тях са така наречените Седемте рилски езера, чиито имена са: Сълзата, Окото, Бъбрека, Трилистника, Близнака, Рибното и Долното езеро. Названията на езерата идват от формата, на която биват оприличавани. Някои от езерата са свързани помежду си чрез малки поточета.
1 от 2 снимки
Паничище - 74.5 км., 87 минути с кола
Курортното селище Паничище е разположено сред красиви и стари иглолистни гори в Рила планина. Уникалните природни дадености и добрите условия, които предлага курортът, привличат множество туристи в Паничище всяка година. Една от туристическите атракции е така нареченият зимен микс, който се предлага на посетителите. Той включва ледено изкачване на водопад, каране на ски или сноуборд и разходка със снегоходки до интересни местности. Друга изключително известна забележителност са Седемте рилски езера, които имат опияняващо въздействие върху всеки човек. Паничище е начална точка за пешеходни маршрути за хижите Пионерска, Ловна, Скакавица, Вада и други. Има много почивни бази, хижи, спа хотели и профилакториуми, ски-влек с добра писта.
1 от 3 снимки
Рила - 14.8 км., 19 минути с кола
Рила е разположена в Западна България в югоизточната част на Област Кюстендил. Територията ѝ заема част от средна и югозападна Рила планина и нейните подножия. Рила е място със зашеметяваща природа. На територията й има геотермални извори с температура от 36 градуса. Регионът бива посещаван от туристите поради намиращите се в него забележителности - Пещерата на Свети Иван Рилски, Резерват "Парангалица" и Рилски манастир.
1 от 3 снимки
Рилски манастир - Рила - 15.8 км., 19 минути с кола
Манастирът се намира на 1100 метра височина. Има различни теории относно възникването му, като една от тях е, че той е основан от Св. Иван Рилски през 10-ти век. Рилският манастир съхранява мощите на създателя си в главната манастирска църква "Света Богородица". А в манастирския музей се пази творението наречено Кръстът на Рафаил. Направен е от цяло парче дърво и е кръстен на своя създател. Уникалността му се изразява в това, че монахът, който го е изработил е бил толкова прецизен, че е успял да извая в кръста 104 религиозни сцени и 650 малки фигурки. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 1 снимки
Църквата “Въведение Богородично” - Благоевград - 35.4 км., 42 минути с кола
Черквата “Въведение Богородично” се намира в благоевградския квартал Вароша. Построена е през 1844 г., а на нейна територия е било разположено първото килийно училище в някогашната Горна Джумая (старото име на Благоевград). Вътрешността й е богато, пищно и красиво изографисана от прочути и талантливи художници от Банския край. В двора на църквата е построен мемориал на рода на великия революционер Гоце Делчев. “Въведение Богородично“ е национален културен паметник.
1 от 1 снимки
Старият град "Вароша" - 33.7 км., 38 минути с кола
Вароша е старият квартал на град Благоевград. Той съхранява патриотичния български дух от Възрожденската епоха. Местността е възникнала през 18-ти век като е била свързана с основния град Горна Джумая посредством 3 моста над река Бистрица. Думата “вароша” води корените си от прабългарски език и едно от многото ѝ тълкувания е „стар град”. Кварталът, заедно с всички забележителности на територията му, е обявен за културен паметник.
1 от 1 снимки
Кирилова поляна - 122.4 км., 144 минути с кола
Кирилова (партизанска) поляна е местност, която се намира в резервата "Риломанастирска гора", на територията на Природен парк “Рилски манастир”. Районът представлява голяма равна поляна, която обгражда гъста гора. Тук могат да се наемат бунгала на ниски цени, да се прави къмпинг на палатки, има заведение за хранене. От Кирилова поляна стартира еко-маршрут, който завървшва при Сухото езеро, а преходът продължава около 2 часа на нормален ход. До Кирилова поляна може да се стигне по асфалтиран път, започващ от Рилския манастир.
1 от 6 снимки
Благоевград - 35 км., 39 минути с кола
Градът е разположен на двата бряга на река Бистрица в подножието на Рила планина. Вървейки покрай реката по пешеходната пътека се стига до парк Бачиново. Той е един от най-известните и предпочитани места за отдих в града. Централната част на града е изпъстрена с хотели, минерална баня, административни сгради и други. Там е разположен и драматичният театър. Старата част на Благоевград представлява по-голям интерес за туристите. В нея могат да се видят сгради от Възраждането, историческия музей, манастирския комплекс и други. Благоевград е областен град. В него се намира един от най-престижните университети в България, а именно Американският университет. Прекрасно време за посещение на града е месец май, когато се провеждат различни видове събития поради празника на Благоевград.
1 от 1 снимки
Сухото езеро - 122.4 км., 144 минути с кола
Сухото езеро се намира на територията на Природeн парк Рила, разположено е до град Белица и курорта Семково. Това е най-ниското езеро в планината Рила. Езерото се намира в близост до красива клекова гора в подножието на Среден връх. Любопитното за това езеро е, че то е безотточно и не пресъхва през летния сезон. До тук води маркиран еко-маршрут, водещ началото си от Кирилова поляна. Преходът продължава около 2 часа нормален ход.
1 от 1 снимки
Регионален исторически музей - Благоевград - 34.4 км., 38 минути с кола
Регионален исторически музей – гр. Благоевград е основан през 1952 година. В момента в музея са изградени археологическа секция, етнографски отдел, исторически сектор, природен отдел, секция по Изобразително изкуство, като са обособени и лаборатория за консервация и реставрация, модерна фотолаборатория и богата селекция от книги в библиотека. Музеят e 27-ят от Стоте Национални исторически обекта.

Настаняване в Gorna Ribnica | BgVakancia.com

Рилски манастир Тип: Манастир в Горна Рибница
Цени от: 15 лева за човек в Двойна стая
Брой наематели: 16
За резервации: +359 7054 2208


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори